HKC Academy

HKC Academy

Veel jeugdzorg professionals hebben de weg naar de HKC Academy al gevonden. Omdat ze op zoek zijn naar een training voor SKJ punten of omdat ze naar de Happy Day willen komen om andere collega’s in het werkveld te ontmoeten.

Judith en Nilza

Judith en Nilza zijn de initiatiefnemers van de HKC Academy. Ze komen zelf uit het werkveld van de jeugdzorg en runnen nu samen Happy Kidscare. Ook zij ervaren de werkstress, de administratielast en prestatiedruk. Om zich heen zien ze jeugdzorg professionals daaronder leiden. Het ziekteverzuim is hoog, in de media krijgt jeugdzorg een negatieve klank.

Positief geluid

Met de HKC Academy willen Judith en Nilza een positief geluid laten horen. De jeugdzorg professionals in het zonnetje zetten op de Happy Day bijvoorbeeld. Laten zien dat het werk nuttig is en mooi en dat een ieder gewaardeerd wordt voor de inzet. Maar ook dat het werk van een jeugdzorg professional grote gevolgen kan hebben voor de kinderen en de ouders.

De trainingen zijn allemaal SKJ gecertificeerd en ook de trainers die op de website staan komen vaak zelf uit het werkveld. Daarom zijn het trainingen waar wij achter staan.

De missie van HKC Academy

“Het mooiste is als we jeugdzorg naar het volgende level kunnen tillen”, zegt Judith. “Ik geloof in persoonlijke ontwikkeling van alle jeugdzorg professionals. Dat wil ik activeren met de HKC Academy en het platform die we daarvoor oprichten.”

Samenwerken?

We werken graag samen met andere jeugdzorg professionals, trainers en anderen in ons werkveld. Heb je een idee voor de HKC Academy of de Happy Day? Een leuke trainingen die je op de site wilt hebben of bied je intervisie aan? Laat het ons dan weten! Je kunt het beste mail met office@hkcacademy.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!