BeMindful Training & Coaching

BeMindful Training & Coaching richt zich specifiek op professionals in de Jeugdzorg. Werken met aandacht en betekenis is juist in deze tijd waarin veel van ons gevraagd wordt van enorm belang. Daarom is mindfulness -aandachtig zijn- een krachtige hulpbron bij het trainen van mensen en teams op het werk. Versteviging van mindfulness betekent dat medewerkers niet langer aan stress ten onder gaan. Daardoor floreren ze beter door effectieve gewoontes die ze tijdens de mindfulnesstraining ontwikkelen.

Medewerkers en teams leren bewuste keuzes maken, die tot betere uitkomsten leiden: voor hun eigen gezondheid, voor hun collega’s en voor de klant. Mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen effectieve manier om beter met stress te leren omgaan en psychologisch kapitaal op te bouwen. Hierbij kan je denken aan veerkracht, zelfvertrouwen en optimisme. Onderzoek laat zien dat mindfulness significant toeneemt en stress significant afneemt in de trainingsgroep opgenomen met een controlegroep en dat de intrinsieke motivatie voor het werk toeneemt.

Missie

Je staat als professional dagelijks voor een aantal taken die ingrijpend kunnen zijn voor de mensen waar je voor werkt. Je moet als persoon soms ook onder hoge druk werken en hebt verantwoordelijkheden naar je cliënten en collega’s. Daarnaast hebben velen ook een gezin, (mantel)zorgtaken en een sociaal netwerk wat tijd en aandacht vraagt.

De organisatie stelt hoge eisen en soms speelt het behalen van een bepaalde productiviteit een rol. We willen tevreden klanten, streven naar minder ziekteverzuim en burn-out, meer plezier en bevlogenheid. Mindful leren en ontwikkelen kan hierbij een belangrijke schakel zijn om hier rust en evenwicht in te vinden. Met aandacht voor wat het werk vraagt en wat jij nodig hebt als professional.

Opleidingen & Trainingen

Veerkracht in je Werk (26 SKJ)
Om dagelijks in staat te zijn alle taken op je werk goed uit te voeren, is het van belang om in evenwicht te zijn. Het is namelijk belangrijk dat daar waar inspanning en de focus nodig zijn voor de uitvoering van het werk, om in evenwicht te zijn. Daarbij is respect voor jouw grenzen ook van belang. De werklast is zwaar. En bovendien hebben veel mensen nog tal van andere taken en rollen te vervullen naast het reguliere werk. In deze training is er daarom ook aandacht voor de balans tussen werk en privé en de invloed van de (sociale) media.

bemindful training en coaching biedt training veerkracht in je werk aan via HKC Academy goed voor 26 SKJ

Anderen over BeMindful Training & Coaching

“Ik ben veel bewuster gaan leven, waar ik voorheen het leven aan mij voorbij zag gaan kan ik er nu echt onderdeel van uitmaken”

“Als ik stress ervaar, vertraag ik en neem tijdig rust. Ik neem nu elke dag lunchpauze wat ik voorheen niet deed.

“Ik ontdekte dat ik altijd haast heb in mijn hoofd en hoe anders dat is als je het los kan laten. Ik ben niet mijn gedachten”.

Meer over BeMindful Trainingen & Coaching

Interview met Albert

“Werken met aandacht en betekenis is juist in deze tijd van belang”

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie