fbpx

Buiten de Kaders

Het trainingsbureau Buiten de Kaders is opgericht door Vincent Aelbers.

Buiten de Kaders werkt vanuit vanuit drie niveau’s:

Zelf | Ander | Interactie

De visie van Vincent is dat iedereen die in relatie met andere werkt zichzelf als belangrijkste gereedschap inzet. Het is dus van belang dat je goed zicht hebt op je zelf en jouw functioneren. Met deze kennis kun je namelijk gedrag en patronen herkennen of juist niet herkennen bij de ander. Hierover ontstaan dan vragen waarmee vanuit oprechte belangstelling contact ontstaat. De inzichten over het zelf en de ander kunnen vervolgens ingezet worden in de interactie.

Vier belangrijke principes die professionals, vanuit deze visie dienen te beheersen zijn:

Vertrouwen |Verantwoording |Legitimatie | Relatie beheer/behoud

Wanneer de professionals vertrouwen heeft in eigen kunnen en handelen en daarnaast vertrouwen kan hebben in de intenties of het vermogen van de ander, zal dit in de interactie een positieve dynamiek genereren.
De professional is verantwoordelijk voor eigen handelen en keuzes.

Overnemen van verantwoordelijkheid bij de ander (op welke wijze dan ook) leidt tot afhankelijkheid en versterking van het instabiele zelfbeeld van de ander. (zie je wel ik kan het ook niet)

De professional is gelegitimeerd om te handelen en beschikbare kennis, vaardigheden en competenties in te zetten, om bij de ander zelfbewustzijn en inzichten te generen. De ander kan daar vanuit onderzoeken  welke (schadelijke) gevolgen de gemaakte keuzes en het handelen voor zijn omgeving heeft. De ander is gelegitimeerd keuzes te maken en te handelen op een wijze die bij diens inzicht past.

Anders gezegd het resultaat zou moeten leiden, niet de manier waarop, zolang er geen schade ontstaat bij anderen en daarmee de veiligheid in gedrang komt.

Opleidingen & Trainingen

Breaktrough Communicatie

Deze 3 daagse training (6 dagdelen) is een interventie techniek voor professionals die werken met ouders of kinderen in complexe echtscheidingszaken.  De interventie stelt de professional in staat:

  • Snel tot de essentie te komen;
  • De verantwoordelijkheid belegd wordt waar deze hoort;
  • De focus van ouders, bij het effect van hun handelen op de kinderen, te leggen en houden;
  • Toegepaste ontwikkelingspsychologie (met speciaal ontwikkelde literatuur);
  • Vanuit een samenwerkingsrelatie (die als vanzelf ontstaat, bij juiste toepassing van de techniek) behouden of zelf verbeterd moet worden.

Anderen over Buiten de Kaders

“Wat is het heerlijk om een trainer te hebben die totaal oordeelloos naar je kijkt!” 

– Monique Schrevens (gedragswetenschapper)

” Positief, opbouwend en inspirerend!” 

– Ciska de Lang (schoolmaatschappelijk werkster)

“Vincent is zeer deskundig en geeft informatie op een heel interactieve manier, waardoor het heel interessant blijft. Vincent stelt ook kritische vragen zodat je aan het denken wordt gezet en geïnspireerd wordt.” 

– Pria Ramadhin (Sociaal Wijk Team)

Meer over Buiten de Kaders

Podcast met Vincent Aelbers

Communiceren is een vak apart. In je werk als JeugdProfessional is communicatie hét belangrijkste middel om in te zetten. Maar hoe kun je in complexe situatie, zoal oa (v)echtscheidingen, een juiste communicatie voeren?

Vincent vertelt in zijn podcast over de do’s en don’ts.

Interview met Vincent Aelbers

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie