fbpx

Eigen kracht

Het is een term, die je wellicht vaker hoort, maar wat is nu precies eigen kracht? De definitie “eigen kracht” bij de Happy KidsCare Academy betekent, doen waar jij je goed bij voelt.

Verschillende rollen

Je hebt in je leven te maken met heel veel verschillende rollen. Je bent vriend(in), zoon/dochter, broer/zus, vader/moeder en ook nog eens jeugdzorg professional. In iedere situatie heb je een andere rol. Wie ben jij nu echt, zonder al die rollen? Kom jij toe aan wat voor jou belangrijk is of ben jij juist heel veel bezig voor anderen? Om dit werk goed te kunnen blijven doen, is het belangrijk dat jij jezelf op de 1e plaats zet. Investeer in je eigen leven en ontdek jouw behoeftes.

Ontdek je expertise

Iedereen heeft een expertise. Meestal ben je ergens heel goed in, zonder dat je dat bewust weet. Het is belangrijk dat je je expertise gaat ontdekken, zodat je die bewust in kunt zetten tijdens begeleidingstrajecten.

“Ik vind humor heel belangrijk, maar ik vond dat dat niet gepast was in mijn werkveld, gezien de problematiek van de gezinnen. Totdat ik inzag dat het ook een kracht is om humor in te zetten, om te kunnen relativeren om een probleem wat lichter te maken. Ouders reageren daar heel goed op. Inmiddels is het een kenmerk in mijn begeleidingstrajecten”, zegt Judith Nieuwpoort.

Zorg dat je geen energie lekt

Het kan op een heel praktisch niveau al opgelost worden. In je werk ben je in contact met mensen en aan de andere kant maak je verslagen. Je doet en je denkt.

Ontdek eens hoe vaak je schakelt op een dag tussen denken en doen. “Als ik op een dag veel gesprekken heb en aan het eind van de dag verslagen dien te maken, dan staar ik heel lang naar mijn scherm”. Als ik in de ochtend start met verslagen maken, ben ik vaak binnen een uur klaar, aldus Judith Nieuwpoort oprichter HKC Academy”.

Ontdekken waar je energie lekt en waar je energie van krijgt is een belangrijk onderdeel om in je eigen kracht te komen.
Binnen de HKC Academy zijn er inspirerende trainingen die er voor zorgen dat jij weer in je kracht komt te staan. Het is jouw leven, doe waar jij je goed bij voelt!

Laatste berichten

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie