1. Welke opleiding heb je gevolgd?
Ik ben begonnen met de docentenopleiding Nederlands en heb meer dan 15 jaar in het VO gewerkt. In die tijd ontdekte ik dat ik persoonsvorming veel leuker vond dan de persoonsvorm. Dus liet ik me omscholen in Contextuele therapie en volgde ik een coachopleiding. Maar het meest leerde ik van de jongeren zelf. Drie jaar geleden besloot ik om als zelfstandige aan het werk te gaan in mijn eigen praktijk.
2. Wat vind je het leukste in je werk?
Het moment dat jongeren in mijn stoel weer lachen en ontdekken dat er niets mis met ze is. Als ze zich weer verbonden voelen met zichzelf en de mensen om zich heen. Als relaties weer hersteld worden. Maar bovenal om gezamenlijke projecten te doen zoals de theaterinspiratie die in januari 2020 gestart is. Jongeren samen iets laten doen, laat ze groeien. Ze laten voelen dat ze ergens aan bijdragen. Dat vind ik echt geweldig.
3. Wat heb je onderschat?
Het managen van mijn eigen energie en tijd. Zoals bij veel jeugdwerkers komt dit werk vanuit mijn hart. Mijn loyaliteit maakte dat ik in het begin voorbij mijn eigen grenzen ging wat betreft beschikbaarheid. Dat is nu veel beter, maar dat vraagt nog altijd aandacht.
4. Wat is tot dusver je grootste succes?
De theatermiddag waarin ik samen met een team van jongeren het publiek wist te raken en te inspireren met de boodschap ‘Vecht voor Verbinding.’
5. Wat is jouw specialisatie?
Het vertalen van gedachtes en gevoelens en vanuit mijn eigen kwetsbaarheid verbinding maken. Hiernaast ben ik erg goed in het opsporen van de ruis op de lijn in relaties en help ik jongeren en hun omgeving om beter te communiceren.
6. Wat zijn je ambities?
Op dit moment ben ik een stichting aan het opzetten die jongeren gaat ondersteunen die zich persoonlijk willen ontwikkelen, hun passie en talent willen ontdekken en leven. Ook om met mijn team verder te kunnen bouwen aan het theaterproject. Geld mag nooit een belemmering zijn om de juiste zorg of opleiding te kunnen krijgen.
7. Hoe hou jij je werk interessant?
Door creatief en eigenwijs te zijn. Ik ben zelfstandig jeugdwerker en dat vraagt soms out of the box thinking. Ik werk samen met een jongerenteam en dat maakt het ook erg leuk. Zij houden mij scherp en sturen mij bij waar nodig om de aansluiting met de doelgroep zo goed mogelijk te houden. Ik zoek ook graag samenwerkingen op. Ik leer graag van anderen.
8. Welke tip wil jij aan andere JeugdZorgProfessionals geven?
Laat je eigen kwetsbaarheid zien. Deel je eigen verhalen van vallen en weer opstaan. Vertel ze niet alleen wat ze moeten doen, maar laat ze zien hoe. Gebruik humor en durf echt te verbinden. Wees niet bang dat je dat minder professioneel maakt of autoriteit laat verliezen. De winst is enorm. Want dan maak je echte verbinding.