Signaleren, bespreken en doorpakken

  • Trainer: Jeugdzorgleert
  • Data zijn nog niet gepland

Training Signaleren, bespreken en doorpakken

In deze 2-daagse training leren medewerkers van wijkteams en ambulante werkers signalen op te vangen in gezinnen, maar twijfelen hoe ze deze kunnen duiden en welke vervolgstappen ze kunnen nemen.

Deze opleiding Is SKJ geaccrediteerd en levert je 14 punten op.

Wat leer je?

Een training voor medewerkers van wijkteams en ambulante werkers die signalen opvangen in gezinnen en twijfelen hoe ze deze kunnen duiden en welke vervolgstappen ze kunnen nemen.

Op dag 1 kijk je naar situaties (op film en uit je eigen casuïstiek) en inventariseer je zorgelijke signalen. Je krijgt uitleg over oplossingsgerichte gespreksvoering en oefent hoe je met ouders het gesprek voert.

Dag 2 gaat over ‘goed genoeg’ en je eigen normen en waarden. Je oefent hoe je in een casusoverleg elkaar helpt om een goed besluit te nemen over de nodige vervolgstappen.

Na het volgen van deze training heb je het volgende geleerd:

  • Je kent de signalen die kunnen duiden op kindermishandeling en seksueel misbruik
  • Je bent je bewust van je eigen waarden en normen over opvoeden
  • Je hebt geoefend met het voeren van een gesprek met ouders over onveiligheid of een kinderwens
  • Je kent (de grenzen van) je eigen verantwoordelijkheid en bevoegdheid
  • Je weet welke instellingen en instanties ingeschakeld kunnen worden om de ouders te begeleiden
  • Je hebt handvatten om deze kennis toe te passen in casuïstiekoverleg en werkoverleg

Wat is handig om te weten?

Het is goed om deze training met het team te volgen. Je bouwt aan een gedeelde kennisbasis en maakt afspraken over hoe je in de praktijk signalen met elkaar bespreekt, besluiten neemt en deze opvolgt.

Deze training wordt gegeven door Jeugdzorgleert.

Op de website van Jeugdzorgleert is het opleidingsaanbod van Partners voor Jeugd en Jeugdbescherming Gelderland te vinden. Wij ontwikkelen met beide organisaties een praktijkgericht opleidingsaanbod van hoge kwaliteit. Dankzij deze samenwerking kunnen we vaker en op meerdere locaties trainingen aanbieden met de trainers die de juiste expertise hebben.

Jeugdzorgwerkers uit het hele land, dus ook vanuit andere GI’s, kunnen zich inschrijven voor de trainingen en opleidingen van Jeugdzorgleert en Jeugdzorgleert online. Een beperkt deel van het trainings- en opleidingsaanbod is alleen voor een specifieke GI beschikbaar. Daarom vragen we een bezoeker eerst een eigen account aan te maken op deze site. Je krijgt dan automatisch alleen die opleidingen te zien waarvoor jij je kunt inschrijven.

Alle trainingen organiseren we ook op maat
Specifieke wensen voor een team of organisatie? In overleg ontwikkelen we ook trainingen op maat. De opgedane kennis kun je direct in de praktijk toepassen. Maatwerk ontwikkelen we samen met een van onze adviseurs.

Andere jeugdhulporganisaties zijn welkom 
We kunnen de website van Jeugdzorgleert ook beschikbaar stellen voor het opleidingsaanbod van andere jeugdhulporganisaties. Als je hierover meer wilt weten, neem dan contact met ons op.

Doelgroep, data, kosten en locatie


Voor wie?

Deze 2-daagse training is geschikt voor medewerkers van wijkteams en ambulante gezinsbegeleiders.

Deze opleiding Is SKJ geaccrediteerd en levert je 14 punten op.

Data

Neem contact op met Jeugzorgleert voor actuele data.

Kosten

Kosten per deelnemer: € 525,-. Dit is inclusief lunch en lesmateriaal.

Voor meer informatie of aanmelden ga naar de site van de trainer: Jeugdzorgleert

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie