fbpx

Over ons

De HKC Academy is opgericht door Judith Nieuwpoort en Nilza Miranda.

Missie

Onze missie is om happy kids te maken van kinderen met een gediagnosticeerde problematiek. Deze kinderen hebben talenten, een prachtig karakter en een creatieve geest. Met dit platform willen wij jeugdzorg professionals handvatten en methodieken aanreiken om toe te passen in gezinnen. Met jouw hulp, als jeugdzorg professional, leren kinderen zich staande te houden in het gezin en in de maatschappij.

Nieuwsgierig

Als jeugdzorg professional heb je een drive om met kinderen te werken. Je bent nieuwsgierig naar hun gedachtegang, hoe ze naar dingen kijken en over zaken nadenken. Je herkent hoe kinderen tegen de wereld aankijken. Je voelt aansluiting met hen. En je wordt blij van hun energie en hun puurheid.

Je kunt zoveel van kinderen leren. Kinderen zijn heel transparant, ze hebben nog geen aangeleerd sociaal wenselijk gedrag. Kinderen blijven ook niet hangen in boosheid, ze zijn gauw weer vrolijk en kunnen goed sorry zeggen. Ze kunnen sneller uit hun emotie stappen en hun ego opzij zetten.

Met de trainingen bij HKC Academy kun jij leren om kinderen in hun kracht te zetten. Je leert ook het gezin eromheen te begeleiden, want dat is de basis van ieder kind.

Jeugdzorg professional voor kind én ouders

Judith Nieuwpoort, directeur Happy KidsCare: “Ik heb zelf jarenlang gewerkt als jeugdzorg professional bij gezinnen. Ouders formuleren een bepaalde zorgvraag. Tijdens het begeleidingstraject ontdekt ik dat een kind een andere behoefte heeft, dan is het belangrijk om daar eerst aandacht aan te besteden.”

Als professional wil je in eerste instantie goed aansluiten bij de kinderen en waar zij tegenaan lopen. In de praktijk blijkt dat ouders heel graag betrokken willen worden in het proces. Het is belangrijk dat je goed samenwerkt met de ouders. Uiteindelijk leeft het kind met de ouders samen in één huis. Hoe kun je dat zo goed mogelijk doen?

Sla daarvoor een brug tussen ouders en kind. Happy KidsCare streeft ernaar om verdraagzaamheid en acceptatie terug in het gezin te brengen. Daarmee worden zowel kinderen als ouders gezien en gehoord. Het is juist onze expertise om dat in goede balans met elkaar te brengen.

Waar ben jij goed in?

De HKC Academy is een plek waar jij je als professionele jeugdzorg professional kunt ontwikkelen. Wij kijken naar jouw expertise. De één kan goed angstige meisjes succeservaringen bieden met creatieve oefeningen. De ander kan goed spanning ontladen met sport gerelateerde activiteiten. Als je weet waar jij goed in bent, kun je dat laten zien en krijg je cliënten die goed bij je passen.
Als je weet wat je expertise is, kun jij je er sterk voor maken, zodat de ouders op je deskundigheid kunnen vertrouwen. Daarmee steun je hun vertrouwen in zichzelf en in het kind. Wanneer de ouders en jij over en weer verwachtingen uitspreken, schep je duidelijkheid en leidt het meestal tot een goede samenwerking.

Wij vinden het belangrijk dat je werkt in een gezin waarmee je een klik hebt. Dat draagt bij aan je werkplezier en aan je persoonlijke ontwikkeling.

Klankborden

Het is fijn als je daarnaast kunt klankborden met gelijkgestemden op hetzelfde niveau. Collega’s die ook aansluiten bij het nieuwe denken. Dan blijf je niet rondlopen met onvrede of vragen. Daarom hebben Nilza & Judith een online platform opgericht en delen we Informatie & InspiratieDat biedt je herkenning en steun in je persoonlijke ontwikkeling. Het houdt je werk leuk.

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie