fbpx

Trainingen & Opleiding JeugdZorg

Hoe vind je in het oerwoud die ene opleiding jeugdzorg die past bij jou? Onze trainingen bestrijken het hele palet van vaardigheden, competenties én persoonlijke ontwikkeling.

Een opleiding binnen de jeugdzorg is meestal alleen gericht op het aanleren van vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat je het ook leuk vindt en dat jij jezelf kunt ontwikkelen. Het is niet genoeg dat je de theorie toepast, je hebt zekerheid en overtuiging nodig om je cliënten echt te helpen.

Nilza Miranda, oprichter HKC Academy: “Je gebruikt niet één pot verf om alle huizen dezelfde kleur te geven, want die ene kleur past niet bij iedereen.”

Je eigen ervaring vertalen naar het gezin

Neem Amy. Zij heeft moeite met een bepaald gezin, omdat er veel dynamiek heerst. Ze besluit bij ons een training te volgen op het gebied van systemisch werken. Daar komt ze in contact met haar eigen systeem. Dit hielp Amy om het gezin nog beter te begeleiden, ze herkende wat er gebeurde. Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer je herkent. Al onze trainingen zijn erop gericht om kennis te doorleven en situaties te herkennen.

Opleiding jeugdzorg op een hoger niveau

Vaak zoek je een opleiding binnen de jeugdzorg waar je concrete vaardigheden, methodieken of een stappenplan leert toepassen. Maar er is meer mogelijk. Neem bijvoorbeeld een deur. Je hebt draaideuren, schuifdeuren en deuren met een klink. Iedere deur gaat anders open. De ene keer moet je een deur duwen, de andere keer moet je trekken of schuiven. Als je dat inziet, ben je pas echt vaardig in het openen van deuren. Dus hoe meer inzicht jij krijgt in de verschillende typen mensen, de systemen en meer, hoe makkelijker je aansluiting kunt vinden bij een gezin.

Onze trainingen wijken af van een gewone opleiding jeugdzorg, omdat we vooral aandacht geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden trainingen aan waarin jij je identiteit, visie, waarden en overtuigingen kunt ontwikkelen.

Meer dan vaardigheden

Je leert hoe je kennis, ervaring en methodieken kunt combineren. Je leert ze je eigen te maken zodat ze het gewenste resultaat leveren. Dat is meer dan uitvoeren wat je geleerd hebt; je leert het toepassen in de praktijk van je gezin, afhankelijk van de context van die situatie en dat moment.

Je kennis is nog zinvoller als je ook bij jezelf naar binnen kijkt en daarop handelt vanuit je nieuwe inzicht. De HKC Academy biedt het complete pakket van inzicht, kennis en trainingen. Daarbij geven we ook nazorg en coaching en word je lid van onze community om wat je leert ook echt in de praktijk van je gezin te brengen.

Verantwoordelijkheid nemen

Je ontdekt dat je oplossingen pas kunt vinden als jij verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoel en handelen. Dan trek jij je niet terug in een passieve houding, maar acteer je proactief. Dan wordt je werk weer interessant en kun je op zoek naar oplossingen en mogelijkheden in een heel andere sfeer.

Verantwoordelijkheid nemen wil niet zeggen dat je ook alles zelf moet doen. Juist dan weet je wat je aan kunt reiken om anderen in hun kracht te zetten en hen ook hun verantwoordelijkheid te laten nemen. Met onze opleiding jeugdzorg leer je hoe jij jezelf als jeugdzorg professional kunt inzetten om de ander te activeren.

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie