Happy Waardenspel

Wil jij jouw cliënten op een informele, veilige en simpele manier laten kennismaken met zijn of haar waarden?

Je werkt al enige tijd met je cliënten en wilt ze naar een next level brengen.

Je gebruikt al diverse soorten methodieken, maar je blijft op een bepaald level hangen.
Je wilt je cliënt inzichten geven in zijn/ haar emoties en het daaruit voortkomende gedrag, maar je hebt daar nog geen passende methode voor gevonden.

waardenspel

Stop met zoeken!

Het Happy KidsCare WaardenSpel is dan echt iets voor jou!

Wat zijn waarden?

Als mens zijn we ons meestal niet bewust van de grote rol die waarden in ons leven spelen. Je bent door je opvoeding en door je ervaringen allerlei dingen belangrijk of minder belangrijk gaan vinden. Vrijheid bijvoorbeeld, eerlijkheid, vertrouwen of liefde. In dit spel zal je zien dat er ongelooflijk veel waarden zijn, die allemaal in meer of mindere mate in ieder mens aanwezig zijn. In jouzelf, maar ook in de ouders waar je als jeugdprofessional mee werkt.

Dat is niet iets waar je dagelijks bij stil staat. Maar op de achtergrond bepalen die waarden hoe jij je in verschillende situaties voelt en hoe je reageert.

Je bent bijvoorbeeld tevreden of ontevreden. Je vindt iets goed of slecht. Vervolgens maak jij een keuze of bepaal je een richting die onbewust gebaseerd is op jouw waarden. Ga je iets doen, of ga je iets laten?

Jouw waarden hoeven niet in alle relaties en situaties hetzelfde te zijn. In een partnerrelatie of vriendschap vind je misschien andere dingen belangrijk dan in je werk of op school, of bij de vereniging waar je lid van bent.

Waarden en jouw relatie met anderen

Hoe tevreden je bent met je leven, je gezinssituatie, de liefde of je werk hangt samen met hoe jouw waarden vervuld worden. Ontevredenheid ontstaat wanneer jouw individuele waarden worden verwaarloosd. Daarom is het ook belangrijk erop te letten dat de mensen om je heen, maar ook jijzelf je doelwaarden respecteren. Om dat te kunnen doen, moet je bewust raken van wat jouw individuele waarden zijn. Daar helpt dit spel bij.

Omgekeerd werkt dat ook zo. Als je weet welke waarden iemand motiveren om te doen wat hij doet, dan kun je daar in je communicatie rekening mee houden. Je kunt je beter invoelen en je woordgebruik erop aanpassen. Zo kom je weer een stapje dichter bij elkaar.

Ouders

Met het waardenspel help jij als jeugdprofessional ouders om na te gaan welke waarden zij hoog hebben staan en waarom. Zo leren zij hun eigen gedrag steeds beter begrijpen en ten opzichte van partner en kinderen te controleren.

Blijft een ouder zijn waarde nastreven, gaat hij de strijd aan of proberen zijn kind of partner te overtuigen? Of kan hij, als dit hem in een situatie niet verder helpt, deze waarde even loslaten?

Er is geen goed of fout, maar het inzicht stelt de ouder in staat controle te pakken en zich zelfverzekerder te voelen.

waardenspel

Help ouders hierbij!

Bestel het Happy Waardenspel voor €27,- excl. BTW