We hebben heel veel in ons zitten, maar door de hobbels die er soms zijn in het leven, kan het moeilijk zijn om dat er ook uit te zien. Laat staan dat we met datgene dat we zien ook in beweging komen en er daadwerkelijk iets mee doen. En dat is waar #BeginmetBeginnen om de hoek komt kijken. Zij helpen jongeren en mensen die met jongeren werken in de verander- en communicatieprocessen om daar te komen waar ze graag willen komen. Maar wie zijn ze nou eigenlijk?

#BeginmetBeginnen bestaat uit Bob Offereins en Jeroen Nieuwpoort. Beiden lieten zij zich niet tegenhouden door hun beperkingen, maar gebruikten het juist als bron van energie om hun bedrijf neer te zetten. Bob Offereins (35) was eerstejaars HBO-student toen hij te maken kreeg met een erfelijke oogziekte die hem voor 90% het zicht ontnam. Door het UWV werd hij volledig afgekeurd, maar daar dacht Bob anders over. Hij rondde zijn opleiding af, had een carrière als verandermanager in het bedrijfsleven counselor, coach en communicatietrainer en is inmiddels succesvol ondernemer. Dagelijks zet hij zijn ervaringen in voor jongeren en jongvolwassenen om hen het leven optimaal te laten benutten.

Ook de weg van zijn partner Jeroen Nieuwpoort was niet zonder hobbels. Na een duikongeval kwam hij in een medische molen terecht en kreeg hij de diagnose ADHD en angststoornis. Inmiddels kan hij er goed mee omgaan. Het is zelfs een manier om anderen te helpen geworden. Net als zijn 10 jaar ervaring in het open en gesloten onderwijs. Overigens niet alleen in zijn werk met #BeginmetBeginnen, maar ook in zijn baan als docent in het BSO.

 “Uiteindelijk gaat het om écht contact maken met elkaar, in gesprek gaan met mensen. We zijn tevreden als iemand tot inzicht komt over zichzelf. Of als er beweging komt in een team dat met jongeren werkt. Want daar begint het allemaal mee: dat mensen moeten bewegen. Een stap opzij mag ook, dan sturen wij ze wel weer bij in de goede richting.”

De vraag waar alles om draait

#BeginmetBeginnen coacht en traint jongeren zelf, maar ook professionals die met jongeren werken. Een belangrijke vraag die Bob en Jeroen aan hen stellen, is: wat wil je, wat kan je en waar word je blij van? Als je als jongere al weet waar je talenten liggen, is het veel makkelijker om je weg te vinden. Of als je als professional al vroegtijdig rekening kan houden met de sociale en maatschappelijke toekomst van jongeren. De antwoorden op deze vraag, geven direct richting aan het leven.

Alles zit al in je

#BeginmetBeginnen leert jongeren herkennen én benutten wat er al in ze zit. Aan de professionals leren ze hoe ze dit ook kunnen achterhalen en wat voor effect dit heeft op het gedrag van die jongeren. Want dat gedrag heeft weer effect op de gevoelens, gedachten en het professioneel handelen, aldus Bob.

“Jongeren kunnen nog van alles leren. We laten ze nu al ontdekken, waar ze later blij van worden. We maken ze bewust van wat ze denken en voelen. We leren ze niks, want alles wat je wilt leren zit al in je.”

Je rol benutten

Bob en Jeroen werken veel met jongeren zelf, maar ook met jeugdwerkers, leerkrachten en leidinggevenden op een kinderopvang aangezien zij het fundament zijn waarop een jongere moet kunnen bouwen. Ze werken onder andere samen met Zadkine, Albeda College, Happy KidsCare, Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit. De rode draad van hun coaching en trainingen is eigenlijk heel simpel: weet wat je rol moet zijn bij de jongere en benut die.

Ervaar #BeginnenmetBeginnen zelf

Wat het ook is dat #BeginnenmetBeginnen doet en aanpakt, één ding staat centraal: ze zien mensen zoals ze zijn en de potentie die hen in zit. Ze helpen jongeren en jeugdprofessionals om zichzelf en hun talenten te omarmen. De basis voor een gelukkig (werk)leven.

Wil jij de kracht van Jeroen en Bob ook ervaren? Hier vind je meer informatie over hun diensten.