Groepsgedrag positief beïnvloeden incl. opdrachten

Via deze pagina te downloaden.

Leer de 3 belangrijkste stappen om groepsgedrag positief te beïnvloeden

Leer hoe jij de groepsbegeleider wordt, waardoor kinderen in een opwaarts tempo de verandering doormaken die nodig is om te kunnen functioneren binnen een maatschappij waar verwachtingen vaak afwijken van de standaarden van “deze” kinderen, zonder dat dit ten koste gaat van hun eigenheid en identiteit.

Als groepsbegeleider is het enorm belangrijk om het individu voorop te stellen.

Het is niet altijd makkelijk om een hele groep te begeleiden en je aandacht niet uit te laten gaan naar het kind die de meeste aandacht vraagt van jou.

Hoe kun jij er nu voor zorgen dat je als groepsbegeleider de talenten van het individu kunt ontdekken en inzet, zodat de groepsdynamiek niet lijdt onder de veranderprocessen waar je aan werkt.

Misschien herken je het wel:

  • Je neigt sneller je aandacht te geven aan dat driftige meisje
  • Je bent meer bezig om die agressieve jongen in het gareel te houden
  • Je bent snel geïrriteerd, omdat je goed voorbereide programma zo matig wordt onthaald
  • Ouders voeren discussies over wat je anders moet doen
  • Collega’s reageren niet enthousiast

Dit kost je ontzettend veel energie en gaat ten koste van je werkplezier en ontwikkeling van de kinderen.

Dat kan anders!

Hoe zorg jij ervoor dat jij je werk goed kunt doen, dat kinderen vooruitgang boeken, ouders meedenkend en meewerkend zijn, collega´s een positievere blik krijgen?

Wat zal er gebeuren als je bovenstaande tot stand kunt laten komen en jij de resultaten behaald die je wilt behalen?

Yes, dat geeft je natuurlijk een enorme kick! Want, niks is fijner dan dat je harde werken wordt beloond! Dat je resultaten ziet van je investering en het gaat zoals jij het wilt. Het is heerlijk om je kunnen bepalen hoe de werkzaamheden, de werksfeer en de resultaten eruit komen te zien.

Ook al werk jij binnen een instelling, organisatie of bij een gemeente, jij kunt invloed uitoefenen op je omgeving, echt waar!

Hoe?

Download hier het E-book en leer hoe je in 3 stappen het groepsgedrag kunt beïnvloeden. In het e-book staan ook een aantal opdrachten, die je direct kunt uitvoeren.

Download het E-Book

* Verplicht invullenHeel veel succes en plezier met het uitvoeren van de opdrachten!

 

 

 

 

 


Judith Nieuwpoort is samen met Nilza Miranda de oprichter van Happy KidsCare, jeugdhulpverleningsorganisatie voor ouders en kinderen met uitdagingen op het gebied van o.a. AD(H)D/ ASS. Het Happy Team creëert een plek voor ouders en kinderen om op een ongedwongen manier, nieuwe handvatten en inzichten aan te leren en te integreren in de thuissituatie.

Tevens zijn Nilza & Judith de initiatiefnemers van de HKC Academy, het trainingsplatform voor jeugdprofessionals. Ze werken samen met gerenommeerde trainers. De trainers komen zelf uit het werkveld en begrijpen waar de jeugdprofessional tegen aan loopt.

Nilza en Judith