Het hete hoofd kon wel wat afkoeling gebruiken

Klein ventje… (8 jaar), staat op de wachtlijst voor de jeugdarts en zal worden onderzocht op onder meer ADD, ADHD…

In de tussentijd vraagt de intern begeleidster of ik hem kan helpen zijn koppie wat rustiger te krijgen, waardoor hij ook wat lekkerder in zijn vel komt te zitten.

Intake/kennismakingsgesprek duurde welgeteld 6 minuten; mannetje zat te springen op zijn stoel, terwijl hij mij stralend aankeek en vertelde dat hij eigenlijk naar gym moest..
Dat wilde hij eigenlijk het liefst… dus… dan doen we dat toch?

Ik heb hem snel gevraagd waar ik hem bij kon helpen en kort uitgelegd wat we vanaf de volgende keer samen konden gaan doen.. Daar had hij wel oren naar! Nog stralender vertelde hij dat hij zo vaak zo’n heet hoofd had en oh ja.. dat was ook wel eens in zijn arm .. en trouwens; in de zomer had hij het sowieso echt veuls te heet, dus….

“En kan ik dan nu naar gym?”

Vandaag ons eerste samenzijn; hij vertelde dat hij elke dag had gevraagd aan de juf wanneer ik nou toch weer kwam …
( geen druk 😉 )

Nadat ik hem vroeg eens te tekenen wat er allemaal gebeurde in zijn hoofd, werd hij stil en vertelde mij dat zijn hoofd weer zo heet werd, dat hij ècht niet meer na kon denken. Ik vroeg hem wat hij wilde doen met die hitte; die moest weg, zei hij..

We zijn begonnen met een verwarmingsknop en draaiden de temperatuur lager…
Maar dat loste het probleem (nog) niet op… Hij wilde een blauwe diamant in zijn hoofd, want die was koel.. en als we daar dan ook nog ijsklontjes omheen deden, dan bleef de diamant ook echt koud…

Ook tekende hij nog een rode diamant, die moest op de achterkant van het papier, want als het winter was, dan was de rode diamant wel nodig om hem juist weer op te warmen.

En toen was de focus en de concentratie opeens op, het was voldoende voor vandaag……

Stralend bracht ik hem terug naar de klas; na de vakantie gaan we weer verder.. stap voor stap en in zijn tempo!

Hij gaat oefenen met afkoelen (maar niet als hij buitenspeelt, want dat is stom!)