In gesprek met Myra

Myra Withagen- Hillebrink is werkzaam als kindercoach in Delft e.o.

In gesprek met Myra Withagen- Hillebrink, kindercoach en oprichter van Kinder-en Jeugdcoachpraktijk Het Luisterrijk

1. Welke opleiding heb je gevolgd?

Mijn basisopleiding is de Kindercoachopleiding die ik heb gevolgd bij BGL in Driebergen. Een jaaropleiding met veel zelfreflectie.

Sindsdien volg ik ieder jaar meerdere opleidingen en cursussen. Deze lopen heel erg uit een, maar zijn altijd gericht op de (fysieke, cognitieve en/of sociaal emotionele) ontwikkeling van kinderen. Soms volg ik cursussen om kennis uit te bouwen, soms volg ik cursussen om nieuwe tools te kunnen inzetten.

Voor ik kindercoach werd, was ik werkzaam in een hele andere hoek, namelijk planning&control.

2. Wat vind je het leukste in je werk?

De kinderen! Heerlijk verschillend, vaak spontaan en eerlijk. Als kinderen weer trots zijn op zichzelf, word ik daar echt blij van.

Het is ook geweldig als ik filmpjes opgestuurd krijg, omdat een kind ineens kan hoepelen of jongleren. Appjes van ouders, die vertellen dat hun kind al 6 nachten droog is of de hele week al zonder huilen naar school gaat, zijn ook fijn.

3. Wat heb je onderschat?

De combinatie werk en gezin vond en vind ik het lastigst. Niet alleen qua tijd, maar ook qua ruimte in mijn hoofd (en hart). Ik heb naar een balans moeten zoeken en er mee om moeten leren gaan.

4. Wat is tot dusver je grootste succes?

Mijn grootste successen zijn de momenten waarop kinderen weer blij zijn met zichzelf. Als ze meer in staat zijn om te laten zien wat ze allemaal kennen en kunnen. Dat kan zijn dat ze een VO-advies krijgen waar ze niet op hadden durven hopen, niet van school hoeven wisselen of veel minder vaak en heftig boos zijn.

5. Wat is jouw specialisatie?

De relatie tussen motorische ontwikkeling en de sociaal emotionele en cognitieve ontwikkeling. Of te wel de invloed van je eigen lijf kennen en het kunnen gebruiken, op hoe je in je vel zit en hoe makkelijk en leuk leren is. Andersom geldt dat trouwens ook. Als leren niet lukt of je wordt gepest, dan heeft dat invloed op hoe veilig je je in je eigen lijf voelt. Stress speelt dan een grote rol.

6. Wat zijn je ambities?

Leerkrachten laten zien hoe de motorische ontwikkeling de cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling beïnvloed en wat je daarmee kan in de klas. Dan denk ik aan signaleren van problemen, maar ook aan het preventief inzetten van bewegen, om stress te laten afnemen en leren makkelijker en leuker te maken, zowel individueel als klassikaal.

7. Hoe hou jij je werk interessant?

Door verschillende dingen te combineren, van individuele begeleiding, workshops geven aan kinderen of leerkrachten en ouders, tot het zelf volgen van cursussen.

8. Welke tip wil jij aan andere JeugdZorgProfessionals geven?

Vertrouw op je intuïtie en kijk, voel en luister naar het kind dat bij je binnen komt. Je voorbereiden is belangrijk, maar soms spelen er andere dingen in hoofd en lijf. Durf dan af te wijken van je plan! Zo groeit vertrouwen en kom je uiteindelijk verder.


Myra Withagen – Hillebrink heeft haar praktijk Kinder– en jeugdcoachpraktijk Het Luisterrijk gevestigd in Delft.

Wil je meer informatie en in contact komen met Myra?

Bezoek haar website: Kinder– en jeugdcoachpraktijk Het Luisterrijk

 

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie