Interview HKC Academy met SCIOPENG

Interview HKC Academy met SCIOPENG

Judith van de HKC Academy heeft Denia Schrauwen-Uitdehaag van SCIOPENG geïnterviewd.

De video van dit interview vind je hier: Interview op Facebook

Wat levert het volgen van geaccrediteerde opleidingen op?

Met het volgen van een Jeugdopleiding ontmoet je gelijkgestemden. Mensen die ook ‘hart’ hebben voor de jeugdige en zijn gezin. Mensen die deskundigheidsbevordering belangrijk vinden zodat ze in de praktijk van betekenis kunnen zijn. Het is een ontmoeten en verbinden door te leren met en van elkaar.

Het volgen van een opleiding biedt:

  • Vaak overzicht op het geheel (en dat is groot en veranderlijk), koppelingen worden gemaakt en puzzelstukken bij elkaar gegroepeerd
  • Het biedt herkenning en motivatie
  • Door de opleiding kun je jezelf als professional steeds meer erkennen. Als je je krachten voor de jeugdsector weet en je valkuilen inzichtelijk hebt voor verbetering, heb je inzicht welke betekenis je wil hebben voor de jeugdige en zijn gezin en wat het jou biedt als persoon

Waarin onderscheidt SCIOPENG zich?

SCIOPENG werkt zowel met interne docenten als gastdocenten. De interne docenten staan met ‘de voeten in de klei’, zijn op de hoogte van de ontwikkelingen, van de (in)directe praktijk én van de kwetsbaarheid als professional.
De gastdocenten hebben de ambitie om kennis over te dragen en brengen veel kunde met zich mee. De trainersrol kunnen ze goed uitvoeren om vaardigheden te verbeteren en professionals te ondersteunen in de casuïstiek van de praktijk.
Wij kijken wie het beste past in een bepaald onderwerp/project en hebben de keuze uit vele deskundige mensen.

Wat wil je de cursisten meegeven?

Ik ben voorstander van intervisie. De kennisuitbreiding helpt je in de praktijk, maar zonder zelfreflectie blijft het gevaar dat je niet goed voor jezelf zorgt. Je hebt met kwetsbare en mogelijk trieste situaties te maken. Naast positieve situaties van ontwikkeling en vooruitgang in een gezinssituatie kan er bijvoorbeeld een gevoel van machteloosheid bij je neerkomen. Hoe ga je daarmee om? Wat is voor jou belangrijk en wat heb je dan nodig?

Blijf de positieve situaties met elkaar bespreken én de lastige situaties én wat dat met je doet!

 

Welk gevoel wil SCIOPENG als organisatie geven?

Bij SCIOPENG werken bevlogen mensen. Het is een vooruitstrevende, innovatieve organisatie. Het trekt jonge, gemotiveerde en getalenteerde mensen aan om in het veld te starten, te onderzoeken en de eigen kennis en kunde ook zichtbaar te maken. Te leren en te ontwikkelen en de mensen uit de praktijk te ondersteunen in de werkdruk maar ook in het plezier hebben in het werk.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie