Jeugdprofessionals vertellen…

een interview met Naomi Alsemgeest werkzaam bij Happy KidsCare te Delft

1. Welke opleiding heb je gevolgd?

Ik heb HBO Toegepaste Psychologie gestudeerd en afgerond. Daarnaast heb ik nog een jaar Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan Universiteit Leiden, maar ging toch liever aan de slag in het werkveld.

2. Wat vind je het leukste in je werk?

Zonder twijfel het contact met de kinderen. Ik kan er zo van genieten als ik zie dat kinderen zich veilig voelen en plezier kunnen maken. Daarnaast vind ik het ook mooi om te zien welke ontwikkelingen de kinderen doormaken en hoe zij kunnen groeien.

3. Wat heb je onderschat?

Dat het vaak toch anders loopt dan je eigenlijk voor ogen had. Ik ben van nature een gestructureerde planner en houd me dan ook erg graag vast aan die structuur. Echter in dit werkveld loopt het niet altijd zoals ik wil en heb ik echt leren schakelen.

4. Wat is tot dusver je grootste succes?

Afgelopen jaar heb ik behoorlijk in de knoop gezeten met mijzelf en kampte met een depressie. Ik werd zo enorm gesteund en gehoord door collega’s, waardoor het me lukte om weer op te krabbelen en er weer voor de volle 100% tegenaan te kunnen gaan. Ik heb er ontzettend veel van geleerd en voornamelijk hoe belangrijk het is om te kijken EN luisteren naar je energielevel.

5. Wat is jouw specialisatie?

Ik word steeds beter in het inzetten van mijn creativiteit tijdens mijn begeleiding met kinderen. Ik ben zelf namelijk echt een beelddenker en merk dat visualiseren voor kinderen goed helpt. Woorden komen vaak toch hard binnen bij kinderen, zeker wanneer ze ASS hebben. Ik merk dat het ze veel meer rust geeft wanneer situaties visueel gemaakt worden en daardoor de informatie veel duidelijker is.

6. Wat zijn je ambities?

Ik zou nog heel graag een opleiding doen voor Creatief Kindercoach of Vaktherapeut Beeldend, zodat ik handvatten krijg in hoe ik creatieve handelingen/interventies nog beter kan inzetten voor de kinderen.

7. Hoe hou jij je werk interessant?

Het klinkt misschien heel cliché, maar doen wat mij gelukkig maakt. Daarmee bedoel ik eigenlijk dat ik echt ontdekt heb wat ik leuk vind om te doen en dit te combineren met mijn begeleidingsstijl. Daarnaast maken mijn collega’s het werk ook een stuk leuker. We staan er als team en we staan altijd voor elkaar klaar. Dat is iets wat ik heel waardevol vind.

8. Welke tip wil jij aan andere JeugdZorgProfessionals geven?

Ontdek wat jouw talenten zijn en hoe jij deze kan inzetten in je begeleiding, want dat is wat jou uniek maakt.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie