fbpx

Hoe je in 5 stappen meer tijd kunt creëren, zonder meer te werken

We hebben het allemaal razend druk. We laten ons leven door de volle agenda, de vele afspraken en onze sociale contacten. Zeker als JeugdProfessional sta je altijd AAN.
Juist voor ons is het belangrijk dat we onze tijd zo efficiënt mogelijk kunnen indelen, zodat het niet meer ten koste gaat van onze eigen energie. Heb je er weleens bij stil gestaan dat je 8 uur per dag slaapt, 8 uur per dag werkt en 8 uur per dag overhoudt voor al je overige dingen? Best veel toch?

In dit blog vertel ik je hoe je in 5 stappen meer tijd kunt creëren in 1 dag, zonder meer te werken.

Stap 1:

Pak een A4 en schrijf de leukste werkzaamheden op: Bijv. klantcontacten, multidisciplinair overleg, training, intervisie enz.

Stap 2:

Schrijf op de achterkant de minst leuke werkzaamheden op: Administratie, uitzoekwerk, verslaglegging

Stap 3:

Plan de ideale indeling in je agenda. Bijv. 1 dag in de 2 weken voor je minder leuke werkzaamheden en de overige dagen voor de leuke werkzaamheden.

Stap 4:

Beantwoord de email maximaal 1 uur per ochtend. De rest van de dag bekijk je je e-mail niet meer. Als het belangrijk is, bellen ze je wel.

Stap 5:

Maak een kwartaalplanning. Op deze manier staan je afspraken per kwartaal vast, kun je een goede indeling maken van je werkzaamheden en hou je tijd over voor spoedjes.

Pas deze stappen toe en ontdek dat je veel meer kunt doen in korte tijd!

Judith handtekening

Recente berichten

Ziekteverzuim in de jeugdzorg

Jeugdzorg werkt! heeft cijfers gepubliceerd over het ziekteverzuim in de jeugdzorg Klik hier voor het overzicht    Corona De afgelopen 2 Corona Jaren heeft er behoorlijk ingehakt voor veel mensen. We merken dan ook op dat het ziekterverzuim is gestegen. Wat kun je doen om het…
Lees verder...

Rapporteren met de jeugdigde

‘’Die dag dat ik op de groep terugkwam nadat ik hoorde dat mijn moeder een nieuwe vriend had, kon ik alleen maar huilen. In een dagrapportage moest ik terug lezen dat ik me die dag theatraal had gedragen. Extra pijnlijk is dat de leiding van de volgende dienst alleen de rapportage van de dag ervoor leest’’. Dit is een ervaringsverhaal dat een jonge…
Lees verder...

Nieuwe beroepscode

Belangrijk nieuws voor álle jeugd- en gezinsprofessionals en jeugdzorgwerkers! Er is nieuwe beroepscode voor professionals in sociaal werk inwerking. Vanaf 1 januari 2022 geldt voor alle SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals de nieuwe beroepscode professionals in sociaal werk. Wat betekent dit voor jou?
Lees verder...

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. We hopen dat je dat goed vindt. Ja, prima hoor Meer informatie