Van werkdruk naar werkgeluk

In de jeugdhulpverlening geef je veel om goede zorg te verlenen, maar wat neem jij?

Om samen succesvol te zijn is het belangrijk om goed voor je cliënten en voor jezelf te zorgen.

Een verhaal uit de praktijk

Afgelopen week sprak ik een collega uit het werkveld van de jeugdhulpverlening. Ze was die nacht gebeld omdat er een jongere uit haar groep was weggelopen en had aangegeven zichzelf iets aan te gaan doen. Politie ingezet, begeleiders wakker en alert; mobiels werden in de gaten gehouden. Zou de jongere op tijd gevonden worden, voordat hij zichzelf iets zou aan doen? Zou de jongere zich wel echt iets aan doen of was het een roep om?

Een paar uur later werd de jongere door de politie gevonden en teruggebracht naar het huis waar hij verbleef. Het was toen al tegen de ochtend. Een nieuwe dag brak aan.

De collega bracht haar kind naar school en ging toen gewoon weer naar haar werk. Iets vermoeider dan normaal, maar ze zou die avond wel een keer op tijd naar bed gaan om de afgelopen nacht in te halen. Het belangrijkste was dat de jongere terug was en ongedeerd.

Belangrijke zaken gaan voor?

Misschien herken je wel elementen uit dit waargebeurde verhaal. Dat je allemaal wel eens situaties op het werk tegenkomt, waarin je alles op alles zet om een urgente en belangrijke crisis op te lossen. En waarbij je even niet stilstaat of tijd neemt om goed voor jezelf te zorgen; er zijn immers belangrijkere zaken op dat moment. De bezetting van het aantal personeelsleden is laag dus je moet wel in de actie komen.

In een crisis situatie wil je goede kwaliteit in je werk leveren; het gaat immers om mensen die hulp of zorg nodig hebben.
Door met een andere blik naar dezelfde situatie te kijken ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Er ontstaat een verruiming van je blik.

Belangrijk en beïnvloedbaar

Als je nu jouw werkzaamheden in gedachten voorstelt, passen ze dan in een cirkel? Welk inzicht geeft dit jou?

In de training “Van werkdruk naar werkgeluk” worden we samen succesvol.
Omdat jij dagelijks voor de ander zorgt, zorgen wij deze dag goed voor jou.
Nieuwe inzichten – concreet – direct toepasbaar. En als onderdeel van de training gaan we samen koken.

Op 1 mei of 9 juli of 3 september hebben wij nog enkele plekken beschikbaar.
www.teamimpact.nl

Je bent welkom!
Marleen en Diana

Meer weten over deze training? Kijk dan hier: Training van Werkdruk naar Werkgeluk