[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

De Happy Day is een dag om te groeien als jeugdprofessional, zodat je gezinnen nóg beter kan begeleiden en nóg meer plezier uit je werk kan halen. Een dag om andere jeugdprofessionals te ontmoeten, met elkaar te verbinden en van elkaar te leren. Kortom: een dag waar je bij wilt zijn.

Een ontmoetingsplek voor professionals in de jeugdzorg waar verbinding, ontmoeten en kennis delen centraal staan. Volg workshops, ontmoet anderen uit de branche en groei als mens én professional. Voed jezelf met nieuwe kennis en energie om het beste uit jezelf te halen. Hier vind je het workshop programma van de Happy Day op 17 november 2020.

 

Workshop programma Happy Day 17 november 2020

Workshopronde 1

  • Vincent Aelbers (Buiten de Kaders) – Complexe communicatie
  • Anne-Marie Gunnink & Paulien ‘t Hoen (RADIUS) – Socratische Vaardigheden, Persoonlijk of ethisch dilemma?
  • Heidi Hessing & Michiel Verzellenberg (King Nascholing) – Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei voor zorgprofessionals

Workshopronde 2

  • Inge Noorbergen & Albert Hoogendijk (BeMindful) – Van Hard & Moet naar Hart & Moed
  • Ingrid Stoop (MatriXmethode) – Jongeren ruimen hun geheime blackbox op zonder erover te vertellen
  • Margot Riphagen (Intence Opleidingen) – De focus op geluk

 

De workshops op een rij

Vincent Aelbers (Buiten de Kaders) – Complexe communicatie

De workshop: De workshop van Vincent licht een tipje van de sluier op over zijn interventie techniek voor professionals die werken met ouders of kinderen in complexe echtscheidingszaken. De interventie stelt de professional in staat om snel tot de essentie te komen, de verantwoordelijkheid belegd wordt waar deze hoort. Daarnaast hoe de focus van ouders, bij het effect van hun handelen op de kinderen, te leggen en houden. 

 

De trainer: Vincent, de trainer en eigenaar van Buiten de Kaders, kijkt door de bril van de ander, hoe deze de wereld beleefd. Onderzoeken wat de waarden, drijfveren en motieven zijn om tot handelen of keuzes te komen. Een heldere mening en visie hebben, waarbij hij zijn persoonlijke oordeel zo lang mogelijk uitstelt.

 

 

Anne-Marie Gunnink & Paulien ’t Hoen (RADIUS) – Inzicht in huiselijk geweld en kindermishandeling

De workshop:

Persoonlijk of ethisch dilemma?

Socrates helpt!

Ervaar binnen 1 uur

dat je je eigen kompas kunt vinden

en waar je in complexe situaties op kunt koersen

waarmee je je handelingsbekwaamheid vergroot.

Neem je vraag of dilemma mee, dan doen we in een snelkookpansessie een moreel beraad.

Radius

De trainers: Anne-Marie en Paulien vormen samen RADIUS. Hun vormgeving van de socratische principes, in leven en werk, bestaat uit het combineren van praktijkonderzoek en begripsanalyse met verbeelding en ervaring. Altijd vanuit de zoektocht naar de vraag waar het eigenlijk om gaat. Ze zijn beiden opgeleid als praktisch filosoof door Jos Kessels, de filosoof die de socratische methode in Nederland op de kaart heeft gezet.

 

 

Heidi Hessing & Michiel Verzellenberg (King Nascholing) – Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei voor zorgprofessionals

De workshop: Als Social Worker ben je geneigd altijd met anderen bezig te zijn. Terwijl jij het instrument bent tot goede zorg! Zelfzorg is dus van groot belang. Persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan hand in hand. Om de behoeftes van jezelf en van je cliënt en helder te krijgen bieden we je tijdens deze workshop een helder overzicht over de basisbehoeftes en basisangsten waarop veel van ons handelen is gericht. Ervaringsleer speelt een belangrijke rol in bewustwording; leg de link tussen jouw ervaringen en je professie.

De trainers:

Heidi is zelfstandig coach en facilitator, tevens aangesloten als netwerkpartner bij Zelfbewust Academy. Naast het bieden van coaching faciliteert ze diverse programma’s in binnen- en buitenland op het gebied van bewustwording, zelfzorg en innerlijk leiderschap.

Ze staat voor ervaren en leren vanuit je natuurlijke kracht: het beste uit jezelf halen en anderen in staat stellen dat ook te doen.

Voordat zij zich volledig besloot te richten op coaching en faciliteren heeft zij meer dan 20 jaar ervaring opgedaan op diverse behandelgroepen en in verschillende leidinggevende functies in de jeugdzorg, kinderopvang en GGZ.

 

Michiel is directeur van de jeugdzorginstelling Back to Basic. Een organisatie die als kernmethodiek het ervaringsleer toepast. Zijn motto; “minder praten, meer doen.”

Ook heeft Michiel zich bekwaamt in verbindende communicatie en systeemgericht werken.

Mede gebaseerd op zijn 20 jaar ervaring bij de politie en bij defensie, coached Michiel zijn team en andere professionals in (persoonlijk) leiderschap in stressomstandigheden.

 

Inge Noorbergen & Albert Hoogendijk (BeMindful) – Van Hard & Moet naar Hart & Moed

De workshop: Mindfulness kan helpen om uit de vicieuze cirkel te stappen of – nog beter – te hoge stressniveaus te voorkomen. Het biedt een kans op herstel van vitaliteit en energie, een positievere kijk op jezelf en de wereld om je heen, en compassie gericht op jezelf, collega’s én je patiënten/cliënten. Je kunt na een mindfulness training vaardiger met stress en je eigen belastbaarheid omgaan – en daarmee beter zorgen voor je patiënten/cliënten.

De trainers:

Inge: Ruim 25 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in het basisonderwijs en mijn baan gecombineerd met mijn gezinsleven. Tijdens mijn opleiding tot coach kwam ik in aanraking met de wereld van mindfulness en meditatie. Dit heeft voor mij veel veranderd in de manier waarop ik in het leven sta. Ik heb geleerd bewuster te leven, rust te vinden in de hectiek van alledag. Me minder zorgen te maken en meer te genieten van het moment. Ik werd getroffen door de kracht die het had op mijn doen en vooral laten.

 

BeMindful

Albert: Ik leef in verbinding met mijzelf en anderen. Geïnspireerd door de natuur en aandacht voor details neem ik mijzelf en andere mee in het avontuur dat leven heet.

Ik leid een bewust en fijn leven met Inge (mijn vrouw), de kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden met wie ik bijzondere momenten creëer. Het is mijn missie om professionals in de zorg en jeugdzorgwerkers de samenhang te laten ervaren tussen hoofd, hart en lijf.

Om jeugdzorgwerkers en zorgprofessionals te inspireren om hun ideale leven te creëren, zowel professioneel als privé. Door te vertrouwen op gezond verstand, en je intuïtie en van hieruit te handelen.

 

Ingrid Stoop (MatriXmethode) – Jongeren ruimen hun geheime blackbox op zonder erover te vertellen

De workshop: Iedereen een eigen hoofd, iedereen een eigen black box waar geheimen in staan. Ook jij en ik. Daarin onthouden we fragmenten waarover je niet mag, durft, wilt of kunt praten. Het is jouw geheim. Wanneer je die eigen nare ervaringen, zonder erover te praten zelf verwerkt heb je er geen last meer van. Blijvend. Die eigen regie over eigen processen, ervaar het eerst zelf hoe krachtig dat werkt voor jou.

 

De trainer: Ingrid Stoop ontdekte in 1991 hoe het praktische brein werkt. Ze ontwikkelt steeds door, zoals dat gaat met een gedachtegoed. Ze besteedt veel tijd aan het verspreiden van de methode. Het is namelijk belangrijk dat iedereen de kans krijgt om de regie over het eigen praktische brein te krijgen, zodat daarmee de persoon zelf mentale problemen kan oplossen en voorkomen.

 

 

Margot Riphagen (Intence Opleidingen) – De focus op geluk

De workshop: In deze workshop, ga je leren hoe je geluk naar jou toe kan trekken en hoe jij jouw klanten dat kunt leren. Je leert dit met behulp van een creatieve methode.

 

De trainer: Margo Riphagen heeft gedurende 23 jaar in de reguliere hulpverlening gewerkt. Vijf jaar met uit huis geplaatste jongeren en 18 jaar in een Blijf van mijn Lijf huis. Sinds 2010 heeft zij haar eigen praktijk en opleidingscentrum. Na haar HBO-j (Later SPH) heeft ze vele ervaringsgerichte opleidingen gevolgd. Al deze ervaring maken de lessen die zij geeft levendig.

 

 

Wil jij aanwezig zijn bij de Happy Day? Klik dan hier voor praktische informatie en tickets. Je kunt hiernaast ook meteen je ticket bestellen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjJzaG9wLWZyYW1lJTIyJTIwZGF0YS11cmwlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnNob3AuZXZlbnRpeC5pbyUyRjkxNjMwZTAwLTg5MTctMTFlOS05NmIyLWJmYTVmNmZlN2RmMyUyMiUyMHN0eWxlJTNEJTIybWF4LXdpZHRoJTNBJTIwNjAwcHglM0IlMjBtYXJnaW4lM0EwJTIwYXV0byUzQiUyMiUzRSUzQyUyRmRpdiUzRSUwQSUzQ3NjcmlwdCUyMHNyYyUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGc2hvcC5ldmVudGl4LmlvJTJGYnVpbGQlMkZpbnRlZ3JhdGUuanMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]