Hoe je meer energie uit een dag haalt in 5 minuten, zonder vrij te nemen

Oke, dit staat natuurlijk heel leuk om meer energie binnen 5 minuten te krijgen, maar kan dat wel?

Ja, dat kan!

Je kent het vast wel dat je ‘savonds thuis komt en denkt bij jezelf… wow, wat een dag! Het is voorbij gevlogen. Of dat je totaal uitgeput thuis komt.

Tijdens de begeleiding met kinderen leren we dat ze hun grenzen mogen aangeven, dat ze kunnen zeggen dat iets niet leuk is.

Dit leren we de kinderen door middel van 4 woorden. “Stop, hou op!“  De ander is even in verwarring en zal stoppen met zijn actie op dat moment.

 

 

Wat kunnen wij hiervan leren?

Heb jij veel afspraken per dag achter elkaar? Zorg dan dat je na iedere afspraak naar het toilet gaat. Ook al hoef je niet, zorg dat je stilte inlast voor jezelf. Een rustmoment om van het ene gesprek naar het andere gesprek te kunnen gaan. Het helpt om te schakelen, zodat je weer vol aandacht het volgende gesprek in kunt gaan.

Reis jij veel tussen je afspraken door? Perfect! Zorg dan dat je in de auto of op de fiets of hoe je ook reist het stilte moment in bouwt.

We zijn vaak zo gewend om maar door te gaan, dat kun je jarenlang volhouden en op een dag komt de spreekwoordelijke man met de hamer langs. Ik kan je vertellen, dan duurt het veel langer voordat je weer genoeg energie hebt opgebouwd.

Voorkomen is beter dan genezen.

Wil je meer energie aan het eind van de dag overhouden? Bouw stilte en rust momenten in na ieder gesprek!

Succes,

Judith handtekening

 

 

 

 

 

Ps Heb je al naar het programma gekeken van ‘Word de besteJeugdProfessional voor jou en je klant”? Geaccrediteerd met 21 SKJ punten. Nieuwsgierig? Klik hier